?

Kan jeg bytte lege uten at journalene følger med?

Kvinne 23 . 23 April 2021
Spørsmål

Kan jeg bytte lege uten at journalene følger med? Dreit meg ut og ble avvist for det jeg trengte fra legen og vil ikke ha legen lenger og vil hvert fall ikke at andre skal se journalene, hvorfor kan de ikke bare skrive det jeg trenger, er ikke sånn at det skader dem å skrive dokumentasjon til meg på noe legit. Hvorfor kan ikke leger bare gjøre jobben sin, de hjelper alle andre men ikke meg.

Kvinne (23)
Fagperson svarer
Hei

Ja, det er mulig. Din pasientjournal er en samling av opplysninger om helsehjelpen du har fått. Hvert behandlingssted hvor du har fått helsehjelp, for eksempel sykehus, legevakt eller fastlegekontor, skal opprette en pasientjournal.

Hvert fastlegekontor har egne journalsystemer, og din journal blir ikke automatisk overført til din nye fastlege dersom du bytter. Dette må man selv samtykke til og ta kontakt med tidligere legekontor for å få overført. Det vil i de fleste tilfeller være gunstig å få overført sin journal, da det kan være nødvendige opplysninger i din tidligere journal som er viktig for din nye fastlege å vite om for å gi deg best mulig helsehjelp.

Det er trist å høre at du opplever å ikke får den hjelper du trenger. Dersom man ikke er fornøyd med sin fastlege så kan det være lurt å bytte fastlege. Dette gjøres på helsenorge.no.

Fastlegen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?